Om mig

Så långt in i mitten på 80-talet som man möjligtvis kan ta sig, där föddes jag.

Förutom mor och far har jag en äldre och en yngre syster. Vår familj är inte och har aldrig varit, vare sig positivt eller negativt, extraordinär - varken i inkomst, vårt hem, ställning i samhället, upplevelser, begåvning, tur eller otur eller andra utmärkande aspekter.

 

 

Och i denna medelmåttiga Eriksson-anda skulle jag visa mig vara en relativt medioker elev i skolan, ingen särskild skönhet och utan lönsamma, uppmärksammade talanger. Men med gott samvete kan jag bedöma mig själv att ändå vara en oförskämt tillfreds, proportionellt tacksam och vanligtvis positiv människa!

 

Att vara vegetarian som även inte är överförtjust i grönsaker är något som jag ofta får försvara. Folk vet inte eller tror inte att det finns så mycket ersättningsprodukter för kött nu så att man kan leva ett helt normalt liv - inte bara utan att äta djur utan även egentligen utan minsta grönsak, rotfrukt, böna eller lins. Och jag har överlevt och mått bra på min nuvarande diet så länge att ingen borde kunna ifrågasätta det - min vegetarianism är faktiskt till och med myndig nu.

Jag är utbildad undersköterska och har arbetat inom äldreomsorgen i 10 år, men jag har nyligen avslutat min utbildning till medicinsk sekreterare. Valet att utbilda mig känns som det bästa beslutet i mitt liv! Utbildningen medicinsk sekreterare är en yrkesutbildning på 2 år som verkligen kan rekommenderas eftersom det finns ett stort behov av sekreterare och lärdomarna är fantastiskt intressanta. Nu arbetar jag på en hälsocentral på närliggande ort och kommer fortsätta att lära mig nya saker varje dag!

Utöver pyssel så älskar jag att skriva, men det är tyvärr en hobby som inte har så stort utrymme i mitt liv, förutom frambringade av enstaka födelsedagsrim och liknande - om jag fick leva en livstid till så skulle jag skriva en skönlitterär bok med fantastiska äventyr, smart humor och en gnutta romantik.

Jag är född och uppvuxen i Gamleby eller bara "bynn", som det oftast heter när du är här. Det är ett litet samhälle på Smålands ostkust, några mil norr om Västervik. I denna lilla kultur bor det så få att du ofta kan koppla ihop två, till synes orelaterade, personer genom max ett par gemensamma nämnare. Här pratar vi "västervikska" vilket är en blandning av småländska och östgötska och byter bland annat ofta ut "r" mot "w", så att exempelvis en röd, mönstrad regnjacka blir "e wöwutig wegnwock". En härlig kurs i "västervikska" hittar du här.

När det kommer till mitt skapande så började jag med smyckestillverkning och övergick så småningom till scrapbooking. Men då man inte har barn, ett spännande liv eller annat att göra layouter om så blev den främsta skaparglädjen snart korttillverkning istället, även om det slinker in lite av varje då och då. Jag älskar även att altra, vilket betyder att man gör om och dekorerar olika saker och redan färdiga stommar. Min stil kan definitivt kallas "more is more" då jag har svårt att sluta lägga till saker på mina alster och gärna blandar stilar, dekorationer, färger och tekniker. Något som jag absolut inte gör är färglägger stämplar, det är inte min smak och eftersom jag är en långsam skapare skulle det ta mig veckor att få ett alster klart om jag var tvungen att färglägga motiv först.

Mina absolut bästa pysseltips och tricks för nybörjare är att besöka lokala tapetåterförsäljare och be om att få utgågna tapetprovskataloger - de innehåller ofta massor av vackra, mönstrade papper som är perfekta till scrapbooking och pappersskapande. Att köpa billiga, gamla ljusmanschetter med blommor på loppis är även det ett bra budgetknep för att snabbt fylla förrådet av dekorationer.

Fler tips hittar ni här.

Time you enjoy wasting is not wasted time.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now