top of page

Pappersblommor: Anemone


För att göra en anemon behöver du fem-sex sexbladiga, platta pappersblommor (för detta exempel använder jag fem stycken) utstansade eller utklippta i valfritt färg- eller mönsterpapper.

Två-tre av dem ska vara i en storlek och tre ska vara aningen mindre.

Har du ingen sexbladig blomstans kan du skriva ut mallen nedan i valfri storlek.

Om du tycker det är snyggt, börja med att inka/färga in kanterna på blommorna med valfri stämpeldyna.

Vik varje blomma enligt följande bild; först på hälften, sedan de båda sidorna över varandra, så att du får en liten trekant. Klipp av änden på alla fem-sex blommorna.

Det här borde vara vad du har nu!

Klipp snitt i tre av blommorna - en av de stora och två av de små - enligt följande bild (har du tre stora blommor så klipp ändå bara i en av dem). På den stora ska det vara ett snitt mellan två blad, in till mitten. På den första lilla ska det vara ett snitt mellan två blad in till mitten. På den andra lilla ska du klippa bort ett av de sex bladen (det bladet kan du slänga).

Sätt ihop var och en av de ituklippta blommorna igen, genom att limma bladet i ena änden ovanpå bladet i den andra änden.

Du borde nu ha en-två stora, orörda blommor med sex blad, en stor blomma med fem blad. En liten, orörd blomma med sex blad, en liten blomma med fem blad och en liten blomma med fyra blad.

Börja lagra blommorna lite omlott med en gnutta lim mellan varje. Börja med de en-två sexbladiga, stora blommorna, den stora fembladiga blomman, den lilla sexbladiga blomman, den lilla fembladiga blomman och den lilla fyrbladiga blomman.

Eftersom det kan bli lite stumt mellan vissa lager kan det vara bra att använda ett lim som torkar fort - superlim eller limpistol. Du kan också lagra blommorna fritt och fästa samman dem med en brad i mitten, om din brads ben når igenom alla lagren.

Jag har dekorerat min anemon med hemmagjord shimmer mist och en strassbrad.


Senaste inlägg
bottom of page