top of page

Pappersblommor: Classic Rose


För att göra denna klassiska och väldigt mångsidiga ros behöver du 3 stycken lika stora, sexbladiga, platta pappersblommor. Pappret du väljer behöver inte nödvändigtvis vara mönstrat på båda sidor.

Om du inte har någon stans kan du skriva ut denna figur i valfri storlek.

Färga in kanterna på alla tre blommor med valfri stämpeldyna.

Vik varje blomma enligt följande bild; först på hälften, sedan de båda sidorna över varandra, så att du får en liten trekant. Klipp av änden på alla tre blommorna.

Det här är vad du borde ha så här långt!

Klipp blommorna enligt följande bild: ge den första blomman ett snitt mellan två blad, ända in till mitten. Klipp bort ett blad från den andra blomman. Klipp bort två sammanhängande blad från den tredje blomman. Spara bladen du har klippt bort!

Sätt ihop var och en av de itu-klippta blommorna igen, genom att limma bladet i ena änden ovanpå bladet i den andra änden.

Du borde nu ha en blomma med 5 blad, en blomma med 4 blad, en blomma med 3 blad och så de bortklippta ett- och tvåbladsbitarna.

Rulla ner varje blomblad på varje ros med skaftet på en tunn pensel eller liknande. Gör du mindre rosor kan du använda en tandpetare eller spetsen på en syl. Rulla även ner bladen på småbitarna.

Detta är vad du har nu (förhoppningsvis :) )

Ta det enkla blombladet och vik det runt skaftet på en pensel eller liknande enligt bilden, eller rulla ihop den på liknande sätt med fingrarna. Gör sedan likadant med biten som består av två kronblad men snurra den inte för tajt- det lilla kronbladet ska få plats i mitten. Limma fast ändarna lite om de vill rulla upp sig igen.

Nu har du alla delar färdiga och det är bara att sätta samman rosen. Gå från stor till liten del - placera dem lite omlott om varandra och ha en gnutta lim mellan var del.

En fin ros - billig och enkel - som kan dekorera många olika sorters projekt!


Senaste inlägg
bottom of page