top of page

Pappersblommor: Rodanthe

Till en eternell behöver du en pappersremsa av valfri bredd och längd. Bredden avgör diametern på din färdiga blomma, längden hur många "blad" den har. Kom ihåg att en blomma som är bredare behöver mer längd, är den för kort i förhållande till bredden kan den bli för stum för att trycka ner (se senare steg).

För mitt exempel använder jag två remsor. Båda är cirka 20 cm långa och 4 cm breda. På den ena har jag stansat ut ett mönster längs ena kanten med en kantstans. Att använda en slät, kantstansad eller kant klippt med mönstersax ger olika resultat!

Om du vill kan du färga in kanten på remsan med valfri stämpeldyna. Du behöver bara färga den kant som kommer att bli blommans ytterkant, t.ex den stansade kanten.

Vik remsan i så kallad dragspelsvikning, från början till slut. Någorlunda jämna vikningar ger snyggast resultat. Vill du ha en detaljerad eternell gör du vikningarna smalare. Mina vikningar är cirka 1 cm breda och jag bigade linjerna innan, vilket innebär att man gör fördjupningar i pappret för att lättare kunna vika remsan.

Om du vill kan du dra med stämpeldynan över höjderna på vikningen, för att markera dem aningen.

Limma samman ändarna på din remsa med den dekorativa sidan utåt. Det ska se ut som en muffinsform utan botten då du är klar.

Se till att den kant du vill ha som blommans ytterkant är vänd neråt, tryck "muffinsformens" överkant ner och in mot mitten och limma fast undersidan på din blommas mitt på en liten bit papper, så att den inte "hoppar upp" igen.

Din eternell är färdig för valfri dekorering!

Jag har helt enkelt satt dit blomknoppar, här en brad och strass.


Senaste inlägg
bottom of page