top of page

Hurts-makeover

Möblemanget och organiseringen i mitt pysselrum består av en salig blandning skänkesmöbler, IKEA-prylar och loppisfynd, vilket är helt ok, då det är ett så pass funktionellt rum som definitivt inte behöver vinna några inredningspriser. Fler bilder från mitt pysselrum kan ni se här.

Pysselrum, pysselvrå, pysselstudio

Men då jag nu - som så många gånger förr- plötsligt upplevde ett brinnande behov av att rensa, omorganisera och snygga till (för pyssel består ju av ungefär 75% shoppande, 15% plocka, organisera och pilla med sina pysselsaker och 10% faktiskt pyssel), så bestämde jag mig för att ge en hög byrå, som jag fått skänkt till mig av min mor, en liten uppiffning!

Den fula hurtsen är ganska smal och hög med nio lådor i mörkt, rödbrunt trä. Som vanligt när jag blir till mig och kastar mig på ett projekt glömmer jag att ta en "Före"-bild. Men den såg faktiskt ganska exakt ut så här, fast med 9 lådor och absolut 0% lyster.

Det som är extra kul är att uppiffningen är väldigt basic och skapligt billig, men ändå gav ett härligt resultat med mycket färg och mönster (vilket åtminstone jag tycker är fint och helt ok i ett pysselrum).

Jag har klätt lådfronterna med tapetprover som jag har samlat på mig gratis från lokala färg- och tapetaffärer, då dessa bytts ut, vilket för övrigt är ett jättebra tips för scrapbookingförrådet (fler tips för scrap och pappersskapande finns för övrigt här).

Jag rollade stommen några gånger med en beige färg som vi hade kvar i källaren, ovh vilken säkert lär flagna på några år (men vad gör det i ett pysselrum?).

Knopparna i mässing med ringhandtag köpte jag på Jula (29,90 kronor för 1 par). Vilket betyder att hela uppiffningen sammanlagt gick på 149,50 kronor :D. Då hade jag ju färg och tapetlim hemma, annars hade det förstås blivit en liten slant till.

Oavsett vad man tycker om min, mycket personliga, färg- och mönsterblandning, kan man kanske hålla med om att det blev ett ganska effektfullt resultat av en liten insats och låg kostnad :)?


Senaste inlägg
bottom of page