top of page

Mitt kort är stulet (my card got stolen)

Mitt kort "Set the rainbow free" gjorde jag för många år sedan till en då 4-årig flicka. Det har blivit ganska populärt i scrapbook/Pinterest-världen, med många views på Scrapbook.com och många delningar på Pinterest.

I veckan som var fick jag ett meddelande via min hemsida ( <3 @ Bev Choy ) med information att mitt korts design har kopierats (och då menar jag "klipp ut-klistra in") och printats på stora filtar/täcken som säljs av företaget myfavoriteblanket.net för 65 dollar/styck. Företaget har INTE frågat mig om lov och jag får ingenting av vinsten. De svarar inte på mina mail där jag bett dem kontakta mig angående denna stulna design.

Jag tror inte att jag kan göra särskilt mycket åt detta. Företaget verkar baserat i USA, jag finns i lilla Sverige och har ingen släkt eller några vänner med utbildning eller yrke för att hjälpa mig i frågan. Jag har inget kapital till att ta till mer avancerade åtgärder.

Men jag kan be dem som läser detta om hjälp att sprida information om denna fula handling och förhoppningsvis varna fler som jag - som inte gillar att vattenstämpla eller märka bilder på sina skapelser - att vara mer försiktiga.

Originalkortet finns fortfarande hos min vän och hennes dotter och jag är glad att de har det kvar så att jag kan få bevisa att kortet är mitt: min design, min kreativitet och inte detta vidriga företags.


Senaste inlägg
bottom of page